Reorganisaties en overnames

Naar een duurzaam gezonde organisatie

HR bij reorganisaties? EnzoFortHR!

De impact van een bedrijfsreorganisatie is onmiskenbaar groot. Voor degenen die de organisatie moeten verlaten, maar zeker ook voor de blijvers. Om ervoor te zorgen dat personele veranderingen zo soepel mogelijk verlopen, kan het aanstellen van een specialist van buitenaf voor het afwikkelen van alle activiteiten rond vertrek en ontslag bijzonder effectief zijn.

Met de inzet van EnzoFortHR kunnen HR en management op positieve wijze alle aandacht richten op de nieuwe organisatie en degenen die deze organisatie samen gaan vormen. En die aandacht is essentieel: wantrouwen of zelfs een imago-/integriteitsissue kan relatief eenvoudig ontstaan bij deze groep wanneer HR zelf ook de ontslagprocedures aanpakt. Wie durft zich nog open te stellen naar HR na een ontslagronde? Met EnzoFortHR als verantwoordelijke partij voor de uitvoering van impopulaire maar noodzakelijke maatregelen zoals aanzeggesprekken, kunnen voor HR precaire kwesties vermeden worden en zorgvuldig opgebouwde vertrouwensrelaties tussen HR en medewerkers behouden blijven.

HR Partner bij uitstek

Ook voor activiteiten voorafgaand aan deze fase is EnzoFortHR partner bij uitstek: van het meedenken over de inrichting van de nieuwe organisatie, het helpen vertalen van de ambities van de directie naar concrete acties tot vooronderzoek naar personele consequenties. Daarnaast is het opzetten van sociale plannen, het voeren van overleg met vakbonden en OR, maar ook het aansturen, motiveren en trainen van het te behouden personeel veilig belegd bij EnzofortHR. Wat er maar voor nodig is op weg naar een gezonde onderneming.

Goed om te weten: EnzoFortHR heeft eveneens uitgebreide ervaring in fusie- en overnametrajecten, inclusief het opzetten en uitvoeren van een social due diligence onderzoek.

next
prev

EnzofortHR