Met wie heb je het genoegen?

Robert Fortgens in een notendop…

Mijn naam is Robert Fortgens, eigenaar van EnzoFortHR. Al ruim 20 jaar zit ik in het HR-vak en sinds 2009 ben ik actief als zelfstandig ondernemer. Vaak word ik ingehuurd door technisch/industrieel georiënteerde bedrijven en de ontwikkeling van individu en organisatie vormt de rode draad in mijn loopbaan. Met EnzoFortHR bied ik een variëteit aan diensten, maar vrijwel altijd ligt de focus hetzelfde: mensen in hun kracht helpen en motiveren om stappen te zetten.

Wat ik mooi vind aan mijn werk?

Het communicatieve aspect ervan: verandering roept vaak weerstand op. Met (ver-)leiderschap en humor weet ik die weerstanden weg te nemen. Met sprekende voorbeelden maak ik situaties op een niet-bedreigende manier helder en leg ik de vinger op de zere plek. Zo haal ik mensen uit hun schulp, bied ik ze nieuwe inzichten en krijg ik ze in beweging.

Opdrachtgevers zetten mij in

…wanneer ze beweging, verandering willen. Het schip vanaf ruwe zee een veilige haven in, bijvoorbeeld. Of juist stilstaand water weer stromend en zuurstofrijk maken en effectief een nieuwe koers volgen. Eenmaal aan boord kun je erop rekenen, dat ik teams en/of afdelingen opschud, mensen uitdaag en de gewenste verandering teweegbreng. Dat bereik ik mede, door helder te communiceren en met compassie en integriteit te werk te gaan. Maar ook zo nodig door zaken op scherp te zetten, ‘lawaai’ te maken. Niet als doel op zich overigens, het gaat om het effect ervan. Zonder lawaai geen verandering. En ja, dit kan soms ten koste gaan van mijn eigen PR, maar als de organisatie erbij gebaat is, neem ik dat graag voor lief. En mijn opdrachtgevers? Die waarderen mij er des te meer om.

EnzoFortHR – verandering met effect

Meer weten over de organisaties die ik heb ondersteund en de rollen die ik hierbij heb vervuld? Kijk dan vooral even op mijn LinkedIn profiel.

next
prev

EnzofortHR